Mari Kalmo Guldhammer

Mari Kalmo Guldhammer
Civilingeniør – Projektingeniør
2216 4348
mkg@a1consult.dk

Mari er uddannet civilingeniør med speciale i hydrodynamik fra Aalborg Universitet i 2016.

Mari er vokset op som den yngste af tre søskende, i elvebyen Drammen i Norge, hvor hendes barndom hovedsagelig gik med at spille fodbold. Med sin far som træner fik hun stor succes på fodboldbanen, og hun startede senere med at spille fodbold på eliteniveau. Fodboldkarrieren strakte sig over 6 år, hvor Mari rejste Norge rundt og også fik træneruddannelse og trænererfaring.

Mari har altid gået op i de naturvidenskabelige fag. Hendes far er matematiklærer og er nok grunden til, at hun fandt interesse for beregninger og logik. Mari studerede et år psykologi, men fandt hurtigt ud af, at hun savnede svar med to streger under.

Mari fik en bachelor som bygningsingeniør og tog dele af sin uddannelse i Cape Town, Sydafrika, hvor hun lærte ny kultur og sprog at kende.

Efter sin bachelor valgte Mari at tage til Aalborg for at tage en engelsk kandidatuddannelse i Structural and Civil Engineering på AAU. Hendes speciale omhandlede at kortlægge bølgekræfter på offshore vindturbiner.

Efter endt kandidatstudie arbejdede Mari for et lille ingeniørfirma i Oslo, med fokus på konstruktionsteknik og byggeri. Lige inden hun flyttede tilbage til Norge, mødte Mari dog en dansk mand, der fik overtalt hende til at tage tilbage til Aalborg i 2017. Mari fik job i havneafdelingen hos COWI i Aalborg. Her fik hun erfaring som projektingeniør indenfor havnekonstruktion med fokus på dimensionering af nye havne, renovering af gamle havne og tilstandsvurderinger. Efter 3 år ved COWI, ønskede Mari sig nye udfordringer og savnede at arbejde i et mindre firma, hvor hun kunne få større indflydelse på projekterne, og hun skiftede i 2020 til en stilling hos A1 Consult.

I dag bor Mari i Aalborg med sin mand, Mikkel, deres to børn og hunden Pilo. Hun spiller stadig fodbold, klatrer og er hundetræner.

Mari Kalmo Guldhammer

- Kort og godt