Daniel James Singleton

Daniel James Singleton
- kort og godtin short

Daniel kommer oprindeligt fra Manchester, England og flyttede til Danmark i begyndelsen af 2015. Han er uddannet diplomingeniør med speciale indenfor projektering af bærende konstruktioner fra VIA University College, og har desuden en bacheloruddannelse i arkitektur som han har taget i England. Det betyder, at han nu bruger sine færdigheder fra begge professioner i sit arbejde i dag.

Efter tre år på Nottingham University, hvor han tilbragte sin tid med at studere arkitektur samt repræsentere universitetets roklub, kom Daniel til at savne de videnskabelige fag fra skolen. Da han blev færdig med en ni-måneders praktikplads ved et arkitektfirma i Beijing, besluttede han derfor at påtage en ny udfordring ved at skifte uddannelse og flytte til Danmark.

Motivationen for en karriere som ingeniør stemmer fra en kærlighed til matematik og fysik, og et ønske om at forstå, hvordan konstruktioner er designet og bygget. Med kompetencer til at arbejde med forskellige byggeri fra universitet kunne Daniel bestemme den retning som interesserede ham mest. Han fik sin første erfaring med geoteknik ved en praktikplads i en geotekniskafdeling, hvor han arbejdede med designet af byggegruber og indfatningsvægge. Kombinationen af stål- og betonberegninger med geotekniske konstruktioner var en god blanding af alt, han havde lært på studiet, og ved afslutningen af praktikken var Daniel bevist om, at han ville arbejde videre i dette område.

Jobbet som projektleder hos A1 Consult passer derfor Daniel godt, da det kombinerer hans færdigheder med tegninger og beregninger sammen med et ansvar for at følge hele byggeprocessen igennem til udførelsen. I en tid hvor klimaforandringer og stigende vandstand har en større betydning, er Daniel glad for at være en del af industrien der sikrer havne og kyster.

Daniel bor i dag i Aarhus midtbyen sammen med sin danske kæreste Sara, og fortsætter med at lære sproget, kulturen og danskere bedre at kende.