Daniel James Singleton

Daniel James Singleton
Ingeniør – Projektleder
2534 0850
ds@a1consult.dk

Daniel kommer oprindeligt fra Manchester, England og flyttede til Danmark i begyndelsen af 2015. Han er uddannet diplomingeniør med speciale indenfor projektering af bærende konstruktioner fra VIA University College. Han har desuden en bacheloruddannelse i arkitektur, som han har taget i England. Det betyder, at han bruger sine færdigheder fra begge professioner i sit arbejde i dag.

Efter tre år på Nottingham University, hvor han tilbragte sin tid med at studere arkitektur samt repræsentere universitetets roklub, kom Daniel til at savne de videnskabelige fag fra skolen. Da han blev færdig med en ni-måneders praktikplads ved et arkitektfirma i Beijing, besluttede han derfor at påtage en ny udfordring ved at skifte uddannelse og flytte til Danmark.

Motivationen for en karriere som ingeniør stammer fra en kærlighed til matematik og fysik og et ønske om at forstå, hvordan konstruktioner er designet og bygget. Med kompetencer til at arbejde med forskelligt byggeri fra universitetet kunne Daniel bestemme den retning som interesserede ham mest. Han fik sin første erfaring med geoteknik ved en praktikplads i en geoteknisk afdeling, hvor han arbejdede med designet af byggegruber og indfatningsvægge. Kombinationen af stål- og betonberegninger med geotekniske konstruktioner var en god blanding af alt, han havde lært på studiet, og ved afslutningen af praktikken var Daniel bevidst om, at han ville arbejde videre i dette område.

Jobbet som projektleder hos A1 Consult passer derfor Daniel godt, da det kombinerer hans færdigheder med tegninger og beregninger med et ansvar for at følge hele byggeprocessen igennem til udførelsen. I en tid hvor klimaforandringer og stigende vandstand har en større betydning, er Daniel glad for at være en del af industrien, der sikrer havne og kyster.

Daniel bor i dag i Aarhus midtby sammen med sin danske kæreste Sara, og fortsætter med at lære sproget, kulturen og danskerne bedre at kende.

Daniel James Singleton

- Kort og godt