Ulrik Max Jørgensen

Ulrik Max Jørgensen
Direktør – Founder – Projektejer
2216 6653
uj@a1consult.dk
Ulrik Max Jørgensen, som i 2007 grundlagde virksomheden A1, er selv født og opvokset i byen. At skabe nyt og stort, arbejde med komplicerede konstruktioner, gå i dybden med materialer og udforske og beregne deres styrke, ligger ikke kun til Ulrik som ingeniør. Det ligger også til ham personligt.

I sine barneår på Gethersvej i Randers voksede Ulrik op. Her tussede han rundt i kælderen og eksperimenterede med materialer og mindre selvbyggerprojekter. Kælderen blev med tiden et kombineret værksted og fysiklokale frem for opmagasineringsrum. Og det gav grobund for mange visionære barnetanker om fremtiden.

Udover syslerne i ejendommens underetage brugte Ulrik i sine unge år meget tid på sport. Svømning, løb og den helt store passion; karate.

Hvor end Ulrik befandt sig – i Danmark eller i udlandet – om det var på sin rygsækrejse i Australien, på rustur med studiet eller midt i en krævende eksamensperiode, så trænede han karate. Den stærke vilje og store flid lønnede sig. Med det sorte bælte og med gode og nære venskaber.

Det visionære verdensbillede, som karakteriserer A1, er altså funderet på en alsidig og vidtrækkende livserfaring.

Apropos rejser. Et kapitel, man ikke kommer udenom i Ulriks historik. Som ung og voksen har rejserne haft stor indflydelse på Ulriks liv. Som andre unge planlagde Ulrik efter gymnasieårene at rejse ud på egen hånd og opleve verden fra den anden side af jordkloden. Han forelskede sig i Australien. Og han forelskede sig i livet som den frie fugl med luft under vingerne. Australien forblev, hvor det var, og Ulrik rejste videre.

Under ingeniørstudiet lå Afrika for Ulriks fødder. Her kunne han få mulighed for at afprøve sin faglighed og i den grad mærke livet, når Danmark er langt væk og ’survival of the fittest’ går forud for tillid og trygge rammer. Han oplevede store sociale og kulturelle forskelle. Han mærkede, hvor eksotisk, rig og magtfuld den hvide mand er i et yderområde i Afrika. Og så fandt han ud af, hvad menneskeliv er værd og deraf, hvilke værdier, der egentlig er betydningsfulde for ham.

Efter tsunamien i december 2005 måtte Ulrik igen af sted til en anden del af verden. Denne gang Sri Lanka. Han kunne endnu engang drage nytte af sin viden og kunnen. Og så kunne han hjælpe mennesker, som virkelig havde brug for hjælp. Her var de ingeniørmæssige beregninger ikke kun til for at skabe luksus for vesterlændinges stigende behov. Her var det et spørgsmål om liv eller død, om genopbygning af et samfund og et land, som på få sekunder blev revet fra hinanden.

Siden kælderprojekter, karate og de lange rejser, har Ulrik udover A1 Consult endvidere engageret sig i ejendomsprojekterne i A1 Development. Det visionære verdensbillede, som karakteriserer A1, er altså funderet på en alsidig og vidtrækkende livserfaring, som Ulrik hver dag drager nytte af i sin kontakt med kunder og samarbejdspartnere.

Ulrik Max Jørgensen

- Kort og godt